"Христос възкръсна", Оливие Клеман

В навечерието на Пасха излезе най-новото заглавие в каталога на Фондация „Комунитас“ – „Христос възкръсна“ на известния френски православен богослов Оливие Клеман. Малкият сборник включва 13 вдъхновяващи есета, посветени на християнските празници.

Дневникът на един селски свещеник

На книжния пазар вече е новото издание на емблематичния роман на Жорж Бернанос „Дневникът на един селски свещеник“. Преводът от френски е на Нели Захариева, а ето какво пише Тони Николов, редактор на книгата: „ Романът носи на своя автор Голямата награда на Френската академия и надхвърля успеха на „Под слънцето на Сатаната“ – творбата, която десетилетие преди това е накарала да се заговори за Бернанос като за „френския Достоевски“.

Рим. Поклоннически пътеводител

Представяме ви новото, едновременно практично и елегантно издание „Рим. Поклоннически пътеводител“. Пътеводителят повежда поклонника към величествените археологически паметници, към едни от най-емблематичните духовни и културни съкровища на Вечния град, станали автентично свидетелство за историческата среда, в която се е утвърдило християнството.